27 Aralık 2022

Baza Yatak

Baza yatak, uyku alanını aynı zamanda bir depolama alanına da dönüştürebilen, bunu da göze hitap edecek şekilde yapabilen bir ikilidir. Bazalar sayesinde fazla eşyalar, kışlık-yazlıklar ve saklanması gereken diğer nesneler için gizli bir alan yaratılabilir.

Baza yatak pek çok avantajıyla hem tek kişilik hem de çift kişilik uyku alanları için oldukça yaygın şekilde kullanılmaktadır. Baza yalnızca depolama alanı olarak kullanılmaz ve tüm bazalarda depo alanı mevcut değildir. Ancak tüm bazalar, yatağın daha yüksek bir yerde konumlanmasını sağlar ve daha konforlu bir uyku deneyim oluşturulabilir.

Baza Yatak Kullanım Alanları

Günümüzde apartman hayatının yaygınlaşması ve evlerde sade görünümün daha estetik karşılanması nedeniyle aktif kullanılmayan eşyaların saklanması zaman zaman probleme dönüşebilmektedir. Baza yatak seçeneği sayesinde, yatak alanının alt kısmı bir dolap gibi kullanılabilir.

Çift kişilik ya da tek kişilik baza tüm yatak modellerinde kullanılabilir. Kör baza yatağı yüksek bir şekilde konumlandırmak için işlevseldir. Bu sayede yatak, diğer karyola çeşitlerinden daha sağlam bir platforma yerleştirilmiş olur.

Sandık tipi baza ise yatak konumlanmasının yanında şu avantajları beraberinde getirir;

  • Geniş bir depolama alanına sahip olur. Özellikle küçük evlerde bu tarz bir depolama alanı hayat kurtarıcı olabilmektedir. Özellikle yorgan, battaniye gibi yüksek hacimli eşyaların saklanmasında yatak bazası kurtarıcı bir işlevdedir. Ayrıca bu eşyalar nedeniyle ortamda oluşacak dağınıklığın da önüne geçilir.
  • Baza oldukça kapalı bir alandır. Üzerinde bulunan yatağın da sayesinde içi kir ve toz girmesine elverişli değildir. İçine konulan eşyalar uzun süre temiz kalır ve baza temizliği yapmak oldukça kolaydır.

Baza Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Baza satın alınırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Öncelikle çift kişilik baza kullanılacaksa, farklı boyutlardaki çift kişilik yatak seçeneklerinden hangisiyle beraber kullanılacağı belirlenmelidir. Tek kişilik baza için de benzer bir durum söz konusudur. Bazanın yataktan daha büyük ya da küçük olmaması gerekir.

Ayrıca depolama alanı içinde çalışılırken kendi kendine kapanmayan, emniyet özelliklerine sahip bir baza olması, dayanıklı malzemeden üretilmesi ve yatak baza başlık uyumu, baza satın alınırken dikkat edilmesi gerekenlerdendir.

Lacos Yatak olarak, kalite, konfor ve şıklığı bir arada sunduğumuz baza modellerimiz, uyumlu başlıklarıyla ve diğer mobilyalarla sizler için hazırdır. Dilediğiniz ürünü seçmek ve sipariş oluşturmak için sitemizi ziyaret edebilir ve detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

27 Aralık 2022 Salı

Çocuk Yatak Modelleri

Çocuk yatak modelleri araştırılırken, çocuğun yaşı, yatağı kaç yaşına dek kullanmasının planlandığı, odanın ölçüleri gibi detaylar önem taşır. Çocuklar yetişkinlerden daha uzun süre uyuma eğilimindedir, özellikle omurga gelişim sürecinde olan bir çocuk için yatak seçimi hayati değer taşıyabilir.

DAHA FAZLA

27 Aralık 2022 Salı

Ortopedik Yatak

Ortopedik yatak insan iskelet sistemi göz önünde bulundurularak özel olarak üretilen yatakları ifade etmektedir. Özellikle de omurgaya odaklanılarak imal edilmektedir. Bu yataklar, sırt ve bel bölgelerini destekleyerek omurganın doğal eğriliğini korur.

DAHA FAZLA